Šentjur, 10. 10. 2024 – V torek, 8. 10. 2024 smo imeli drugi športni dan. Učenci 6. razredov so se z vlakom odpeljali v Celje, kjer so obiskali mestni park in se sprehodili na Anski vrh. Brez “šentjurskega Triglava” seveda ne moremo in 7. razredi so se zato odpravili na  Resevno, kjer so uživali v lepi naravi  ter seveda lepih razgledih. 

Za učence in učenke 8. in 9. razredov smo organizirali športne igre. Učenci so se pomerili v košarki in nogometu, učenke pa v odbojki. Ker ta teden gostujemo učence iz Požege (Srbija), smo še njih vključili v dogajanje. Učenci so se pridružili fantom pri nogometu in košarki, dekleta pa so igrala odbojko. 

Na koncu športnega den pa smo organizirali tekmo v odbojki med učenci naše šole in učenci iz Požege. Tokrat so zmagali naši učenci a so nam prijatelji iz Požege obljubili, da ko jih obiščemo ne bomo zmagali, tako da se že veselimo obiska spomladi v Požegi. 

Smo pa tudi zelo veseli, da nas je z obiskom na športnem dnevu počastil gospod župan mag. Marko Diaci, ki je tudi pozdravil učitelje in učence iz Srbije.