Pouk športa na daljavo

Z začetkom 3. tedna v marcu smo ne po svoji izbiri morali ostati doma, Zato je postalo neizbežno najti nov način pouka – pouka na daljavo. Seveda to do preklica velja tudi za redne ure ŠPORTA.

Rdeča nit našega »pouka na daljavo« ob urah ŠPO-rta naj bo GIBANJE. Na tole vas bomo večkrat spomnili!

Kljub temu, da so šole zaprte, da so športni klubi in društva ter številni športni objekti, kjer ste trenirali ali se kakor koli drugače gibali, morali začasno prekiniti delovanje, pa je zelo pomembno, da ostanete gibalno dejavni.

Teden, ki se preliva v drugi del nas je obdaril z res krasnim vremenom. Izkoristite te dni brez našega »siljenja« s športom pouka na daljavo. Pojdite v naravo, naužijte se sonca in lepot prebujajoče narave. Ob tem ne pozabite na ukrepe samozaščite (pojdite individualno oziroma v ožjem družinskem krogu, brez osebnega kontakta, z ustrezno razdaljo – vsaj 1,5 m). Sprehod, pohod, tek, igre, kolesarjenje, tudi kakšna vaja za moč ali razvoj gibljivosti je vedno dobrodošla. Skratka ohranjajte zdrav življenjski slog – zdravo se prehranjujte, dovolj spite in bodite fizično aktivni.

Še to: staršem takoj povejte, da pri tem danes in v prihodnjih dneh ali tednih računate na njih. Ne popustite pred raznimi izgovori, uporabite dejstvo z besedami »to bo koristilo tudi tebi«.

Od ponedeljka, 23. 3. 2020 začnemo še malo bolj v skladu z vašim šolskim urnikom. Do 8.30h ure zjutraj vas bo na šolski podstrani  http://osfmpouk.splet.arnes.si/  ali “tukaj” čakala vsebina iz pouka ŠPOrta za eno ali več ur skupaj.

In ne pozabite, bodite doma, čuvajte svoje zdravje, pot do njega pa je tudi z GIBANJEM!

Vaši učitelj-i ŠPOrta
Adžić Nada
Artnak Vlado
Tončić Tomislav

 

 

 

 

 

 

 

  1. 3. 2020 (17.10)
Share on Facebook