Debeli rtič, 7. junij do 11. junij 2021 – Začeli smo z redno Poletno šolo v naravi za naše petošolce. Letošnji obeti za izvedbo niso bili ravno dobri, pred tednom nam je bila dokončno odpovedana še prvotna rezervacija v Novigradu. Bili smo »v igri« še z rezervno možnostjo prav tukaj na tej lokaciji – a teden kasneje. Tudi ta nam je bila preklicana, a z veliko volje strokovnih delavcev v Mladinskem zdravilišču in letovišču Rdečega križa Slovenije in na srečo odpovedi ene izmed šol, smo dobesedno »vskočili« teden dni prej mi. Ostalo nam je borih nekaj dni za vso organizacijo in ob veliki volji in podpori staršev smo danes že tukaj.
Letos je PŠN v mnogočem drugačne kot smo jo navajeni in so jo doživele številne generacije pred letošnjimi petošolci, predvsem z omejitvami zaradi epidemije, v Sloveniji, delno na bazenu in manj dni. A smo tudi tokrat kot pred tednom dni že z šestošolci vsi veseli, da smo sploh lahko tukaj in v upanju, da nam jo kaj ne prekine za kar se zelo trudimo…tudi z »mehurčki« in ostalimi preventivnimi ukrepi.
Če nam bo dano bomo predvsem staršem objavljali slike in kaj iz vsebine, da ne boste preveč pogrešali svojih otrok. Največji morski pozdrav vsem, ki nas pogrešate!
P.S. Nam otroci povedo, da je tudi marsikdo od njihovih staršev že doživel to doživetje z nami. Še posebej lep pozdrav vam.

NEKAJ PODATKOV:
• sodelujejo otroci
• OŠ Franja Malgaja Šentjur (5.a – 27, 5.b – 26),
• POŠ Blagovna (5.c – 10),

• spremljevalci:
o razredniki (3),
o biologinja,
o plavalni učitelji (6/7),
o vodja,

• bivamo v mladinskem domu MORSKA ZVEZDA.

V. Artnak, vodja PŠN

Share on Facebook